Image Systems affärsområde RemaSawco erhåller order på drygt 2 MSEK från Hedlunds Timber.

Ordern omfattar leverans och installation av en RS-BoardScannerP för optimering, samt RS-ProSort sorterstyrning till nya råsorteringen vid Hedlunds Timber i Furudal. Leverans och driftsättning är planerad till augusti 2018.

RS-BoardScannerP är en variant av RS-BoardScannerQ och levereras i det här fallet för profilmätning av virkets toppända samt dimension och längdmätning. Systemet är utbyggbart samt förberett för framtida kvalitetssortering avseende defekter såsom till exempel kvistar, blånad och röta. Detta gör att sågverket i framtiden kan styra och öka träffsäkerheten och utbytet redan i råsorteringen. På så sätt frigörs viktig kapacitet i justerverket och delar av virket kan med fördel skickas direkt från tork till sågverkets eget hyvleri.

RS-BoardScannerP kan kompletteras med en certifierad mjukvarumodul för beröringsfri hållfasthetsklassning, RS-StrengthGrader, vilket möjliggör sortering mot kvalitetsklass redan i råsorteringen.

”Med RS-BoardScannerP erhåller vi marknadens bästa lösning för profilmätning samt även möjlighet att i framtiden utföra grov kvalitetssortering och hållfasthetsklassning redan i råsorteringen. Denna investering är ytterligare en viktig kugge i vårt fortsatta arbete med ny råsortering", säger Klas Hedlund, produktionsansvarig för Hedlunds Timber AB.

"Vi är mycket glada att få vara en del i den fortsatta satsningen vid sågverket i Furudal tillsammans med Hedlunds Timber AB.  Det här är en viktig order för oss och en ytterligare framgång för satsningen på vårt RS-BoardScanner-koncept även i råsortering”, säger Johan Friberg, VD för Image Systems AB.

Läs hela pressmeddelandet här!