Ytterligare en RS-BoardScannerQ 2.0 levereras

RemaSawco får order på 4,2 MKr från Ture Johanssons Trävaru AB

RemaSawco AB, ett dotterbolag till Image Systems AB, har erhållit en order på 4,2 Mkr från Ture Johanssons Trävaru AB.

Ordern omfattar installation av en komplett RS-BoardScanner Q för kvalitetssortering av brädor samt anpassningar i automationssystemet.

”De sågverk som önskar öka sin lönsamhet via automatisering av brädsortering inser vanligtvis snabbt att RemaSawco:s egenutvecklade RS-BoardscannerQ är den produkt som löser uppgiften bäst och att investeringen är enkel att räkna hem. Ture Johanssons Trävaru var glädjande nog inget undantag”, säger Per Lindell, affärsområdeschef på RemaSawco AB.

”Även om vi tycker att RemaSawcos kompakta lösning, där brädorna inte behöver vändas, är mycket bra så var det inte det som avgjorde vårt val eftersom vi har gott om plats i vårt justerverk” säger Lennart Johansson, VD på Ture Johanssons Trävaru AB. ”Det var istället mättekniken som avgjorde där RemaSawco har kommit en bra bit längre än sina konkurrenter. RS- BoardScannerQ är effektivare på att hitta och identifiera defekter, samt att skilja dem från sådant som inte är defekter såsom smuts, strömärken eller ådringar i trät,” avslutar Lennart Johansson.

Installation skedde under sommaren 2015.