Fraud Blocker

Här är Det Digitala Sågverket

Intelligenta och effektiva lösningar som hjälper dig att utveckla ditt digitala sågverk.

Ett komplett system med intelligenta och effektiva lösningar för hela sågverksprocessen.

Våra högpresterande lösningar för optimering i produktionsprocessen, från timmersortering och sågintag till brädhantering, ökar din konkurrenskraft.

Det Digitala Sågverket.

En ny generation sågverks-teknologi

Det händer saker i sågverksindustrin. Man skiftar fokus från volym till värde. Och ju mer man tänker på det, desto mer förstår man det. Slutkunderna är beredda att betala för kvalitet – så länge de vet vad de får. Detta har inte varit möjligt för sågverken att erbjuda – förrän nu.

Välkommen till den nya generationen sågverksteknologi. Vi kallar den Det Digitala Sågverket. Det här är teknologi som mycket väl kan revolutionera din verksamhet, öka din automationsgrad, optimera dina processer och ge dig en helt ny grad av kontroll. Men det är ingen revolution, som vi ser det. Varför? För att det är en evolution. Eller borde åtminstone vara det.

Använd dina existerande system på smartare sätt

Med RemaSawco kan du bygga vidare på dina tidigare investeringar och utnyttja dina existerande system på nya och smartare sätt. Tack vare modulär uppbyggnad och öppna gränssnitt, kan ditt digitala sågverk byggas upp stegvis i en process där varje steg du tar kan öka värde och effektivitet i din produktion. Är det inte precis det som det handlar om? Att få ut mer av varje stock, till en lägre kostnad. RemaSawco kan hjälpa dig att uppnå just detta.

En fullt integrerad produktionsprocess

Vi talar om en helt integrerad produktionsprocess, där du kan följa stocken hela vägen från sågintag till bräda. Du kommer veta allt om stocken – från dimensioner till inre egenskaper. För att du samlar data. Mycket data, som låter dig optimera din process ännu längre – med hjälp av AI. Just det, vi pratar om maskininlärning.

Vi ser att det digitala sågverket är framtiden – och den är redan här. Låt oss veta när du är redo att börja din digitala resa – vi kommer vara med vid din sida. Ett steg i taget.

Detta står vi för.

Kontinuerlig utveckling.

Inom RemaSawco letar vi ständigt efter nya sätt att förbättra din produktionseffektivitet och ditt utbyte. Vi utvecklar ny lösningar och uppgraderar våra system i nära samarbete med dig.

Kontinuerlig förbättring.

Vi förbättrar kontinuerligt våra tjänster. Från daglig support till förverkligande av dina visioner – vi delar med oss av vår kunskap och säkerställer att det fungerar.

Kontinuerlig evolution.

Det digitala sågverket kan revolutionera ditt företag – men för att ta oss dit krävs en evolution. Det är därför våra produkter alltid kommer baseras på öppna IT-standarder, så att ditt digitala sågverk kan utvecklas över tid.

Detta kan vi göra för dig.

Timmersortering
Såglinje
Brädhantering

Hur maximeras utbytet? Välj rätt stock.

Maximerat utbyte börjar med bättre timmersortering, och RemaSawco är redo att hjälpa till. Vi tillhandahåller en komplett lösning – från Xray-system och 3D-mätning till avancerade optimeringsprogram – för att optimera hela timmersorteringen. Lägg till hantering av timmerlager i realtid och ett komplett system för maskinstyrning, och det blir enkelt att förstå att timmersortering har aldrig varit enklare eller mer effektivt.

Läs mer om timmersortering
System för timmersortering

Optimerar hela såglinjen. Digitalt.

Vill du få ut mer värde ur varje stock? Behöver du maximera volymen, eller behöver du hitta den bästa kvaliteten för att kunna producera särskilda produkter? RemaSawco kan hjälpa dig att göra just det – och mer därtill. Från avancerade optimeringssystem till automatisk rundvridning och måttkontroll – våra lösningar för det digitala sågverket samverkar för att styra såglinjen med optimal precision – vilket maximerar utbytet till helt nya nivåer.

Läs mer om såglinjen
System för såglinjen

Brädhantering – bättre och enklare än någonsin.

Vill du kunna studera din brädor från alla håll – utan att behöva vända dem – för att inspektera och samla data om kvaliteten? Nu kan du det. RS-BoardScannerQ kombinerar tracheid- och visionteknik för att detektera även de svåraste defekterna. RS-BoardScannerQ, som är en integrerad del i det digitala sågverket, är RemaSawcos unika system för brädavsyning och kvalitetsortering, som möjliggör full spårbarhet genom hela processen.

Läs mer om brädhantering
System för brädhantering

Vi vet att det är maximalt utbyte som gäller.

Sedan 1954 har vi hjälpt framtidsinriktade sågverk att förbättra effektivitet och kvalitet och öka värdeutbytet för varje steg i processen.

Med avancerad timmersortering ökar våra kunder utbytet med ca 2%. Och med våra lösningar för brädhantering ökar man utbytet med så mycket som 10%. I det digitala sågverket är gissandet historia. Med säker data i varje steg i processen är allting spårbart. Med all den kunskapen i dina händer kan du fatta rätt beslut snabbare – för att få ut maximalt värde ur varje stock.

Mer om det digitala sågverket.

Framtiden är här.

I övergången till det digitala sågverket är det viktigt att du behåller din handlingsfrihet. Därför är våra lösningar, i motsats till andra system, baserade på öppen IT-standard. Det innebär att de kan enkelt integreras med dina existerande system, så att du kan bygga vidare på dina tidigare investeringar och samtidigt låta sågverket utvecklas i lämplig takt över tid. Med andra ord – med RemaSawco är framtiden tillgänglig.

Kontinuerlig utveckling.

Inom RemaSawco utvecklar, uppgraderar och uppdaterar vi kontinuerligt våra produkter och system. De flesta av dem är redan en del av det digitala sågverket, och flera kommer. Håll ögonen öppna, med RemaSawco är nästa steg inte långt borta.

chevron-downarrow-right