Fraud Blocker
Se alla nyheter

Med gott samarbete, tydliga mål och bra teknik får vi lyckade leveranser

december 14, 2021

”RemaSawco har kunder med olika behov och av olika storlek, det är viktigt för oss att kunna möta alla på deras villkor. Det är riktigt roligt att här få presentera några av våra kunder lite närmare.”

Cristoph Sjödin är sedan 2017 regionansvarig säljare för bland annat Norrland på RemaSawco. Cristoph hanterar en stor kundbas, från större koncerner till mindre lokala sågverk.

”Det här är en affär jag är riktigt stolt att vi lyckades sy ihop. I detta projekt tar vi ett större ansvar och erbjuder en helhetslösning för ELEs övergång från manuell till automatisk sortering. För projektet har vi hittat lösningar även för mekaniken utöver styrning, sortering och kvalitetsavsyning. Därför känns det extra kul att de väljer att ta ett så stort steg som det ändå är att ställa om till kamerasortering tillsammans med oss!”

Sedan tidigare har man även en timmersortering från RemaSawco på ELE Trävaru AB. Med denna ytterligare investering i justerverket finns nu ännu fler möjligheter påpekar Cristoph.

”De har tagit första steget i en digitaliseringsresa. Med denna investering får man på ELE Trävaru AB en bra bas att bygga vidare på, de kan samla in data som underlag för att fortsatt nå nya produktionsmål. ELE är en kund med tydliga krav och förväntningar och med de möjligheter och utmaningar ett mindre sågverk har, är det extra tydligt att våra skalbara och modulära lösningar täcker såväl stora som små sågverk.”

Med en bra grund och tydliga mål kommer det bli ett lyckat projekt, något som Cristoph tror starkt på.

”Vi har haft en bra dialog med ELE och vi har kunnat sätta ett gemensamt mål med detta projekt. Vi har även goda referenskunder som visat ett lyckat resultat, något som vi såklart tänker upprepa även hos ELE. Med deras engagemang och intresse för tekniken så ser vi med tillförsikt på ELEs utveckling framöver. Där hoppas vi också kunna leverera nästa steg i deras digitaliseringsresa.”

RemaSawco har flertalet långa samarbeten med kunder runtom i Norden. Med utvecklingen som sker är vi glada att få utvecklas i takt med sågverken och att kunna leverera de senaste lösningarna anpassade efter våra kunders behov.

Brädsorteringen på ELE Trävaru AB

Latest News

Ladda Fler
chevron-downarrow-leftarrow-right